Avantaje

Despre iarba artificiala.

  Este un produs existent de mult pe piață, dar în ultima decadă a cunoscut o explozie a cererii, datorită evoluției tehnologice și a avantajelor oferite. Costul de productie a scazut in paralel cu constientizarea de catre public a acestui tip de suprafata. Puteti face o paralela si cu gazonul de fotbal care este in mare masura inlocuit de cel sintetic pe toate terenurile sportive din lume.

  Materialele principale sunt polietilena PE - polipropilena PP pentru fir si cauciucul pentru backing. Un gazon sintetic de calitate este realizat din fibre tratate impotriva uzurii datorate razelor solare UV. Atentie la variantele ieftine de gazon (in special productie China si Turcia), realizate din polietilena si polipropilena reciclata, care dau un miros urat la temperaturi ridicate, devin casante in timp (produc un praf nociv pentru animale si oameni) si implicit un aspect neplacut.

  Iarba sintetica ornamentala o puteti monta in curti rezidentiale, terase sau balcoane, dar si in zona de comercial (amenajari de magazine, malluri), office sau HoReCa.

  Montajul este relativ usor daca se respecta cativa pasi. In primul rand utilizati un gazon de calitate. Backingul rezistent permite amplasarea fara fixare pe zone mai mici (ex. balcon), fibra trebuie sa aiba ‘’memorie mecanica’’ - isi revine complet dupa ce a fost presata sub un picior de scaun sau masa.

 Gazonul oferit de Sport Mojo este livrat in role de 4x25 ml, ceeace ce va permite acoperirea unei suprafete mari cu minim de imbinari. Referitor la imbinari, acestea se fac cu o banda speciala care se lipeste cu un adeziv poliuretanic rezistent la apa. De asemenea, recomandarea noastra este utilizarea de produse profesionale de calitate, care nu au neaparat un pret mai mare, in schimb va ofera confortul fiabilitatii in timp.

  Suntem distribuitori unici pentru produsele FamilyGrass fabricate în Olanda și Belgia.

 

Sport Mojo Siste este reprezentanta oficiala in Romania pentru Recreational Systems International, holding cu baza in Olanda pentru mai multe companii adresate fiecarui produs comercializat (gazon, structuri preso si tensiostatice, sisteme de iluminare, dale Versacourt, accesorii sportive, sisteme LED de intretinere a gazonului, etc.)

In continuare trecem în revistă principalele avantaje ale gazonului artificial:

 •   Imită foarte bine gazonul natural având fire verzi de diferite nuanțe și lungimi, precum și fire cârlionțate cafenii asemănătoare cu cele naturale. Practic, un gazon de calitate premium ''păcălește'' ochiul și de la înălțimea unui om. 
 •   Este în permanență verde. Fiind un produs sintetic, își păstrează aceleași calități atât pe perioada verii cât si iarna. Veți avea un gazon verde mereu, mai mult decât atât, nu este influențat de zonele umbrite, ferite de soare sau zonele unde aspersoarele nu ajung... Dacă sunteți plecați de acasă o perioada mai lunga, gazonul sintetic vă așteaptă la fel de verde și la fel de ''tuns'' că atunci când ați plecat...Nu necesita cosire sau curatare speciala.
 •   Nu se udă. Într-o perioada când apa devine din ce în ce mai de preț, de acest avantaj vor beneficia atât clienții care fac economie de cost cât și clienții pentru care contează să limiteze risipa de apa a planetei.
 •   Este prietenos cu copii și animalele domestice. Polipropilena de calitate este aseptică, nu întreține mirosuri și insecte. Nu necesită fertilizatori și ierbicide cagazonul natural. Este potrivit pentru persoanele sensibile la alergii sau iritații. In caz de alunecare, nu ‘’arde’’ pielea. Este moale si confortabil la atingere, nu inteapa si nu zgarie.
 •   Este o varianta moderna de amenajare, se poate monta pe zone verticale sau greu accesibile. Se pot crea efecte de decor functie de imaginatia sau identitatea unui brand. Exista posibilitatea realizarii unor figurine sau litere volumetrice din acest tip de gazon.
 •   Intertinerea este simpla si necostisitoare. Se spala de la apa meteriorica in mod natural sau cu un furtun sub presiune. Drenajul este de cca.300 l/mp/h. Frunze sau alte impuritati se pot strange cu o turbosuflanta. Se poate face un periaj bianual cu o perie de plastic cu fir lung. Sport Mojo ofera si pachet de intretinere sub forma de abonament.

  Modalitatea de instalare implica mai multi pasi functie de suprafata pe care se monteaza. Aveti nevoie de un cutter foarte bun, banda de imbinare si adeziv poliuretanic (daca exista imbinari) Sunati-ne pentru sfaturi si mostre gratuite (platiti doar curierul!)

  Pentru balcon/terasa/suprafata betonata:

 • Curatati suprafata cu o matura pentru pietricele sau alte materiale.
 • Se masoara cu atentie suprafata de acoperit si se adapteaza la rola de gazon pentru minim de pierderi si imbinari.
 • Se taie pe dimensiuni si se intinde gazonul cat mai bine. Atentie sa nu ramana cute. Decupati in zonele cu stalpi, copaci, etc. (nu ‘’se desira’’ deci nu este nevoie de manopera suplimentara la taieturi)

  Realizati imbinari acolo unde este cazul: Se petrec partile de imbinat aprox 2-3 cm.

 • Se aseaza banda de imbinare sub zona de prindere dintre bucatile de gazon dupa ce in prealabil ati indepartat foile de gazon.
 • Se intinde adezivul (asteptati cateva minute - verificati fisa tehnica si instructiunile fiecarui model de adeziv !)
 • Imbinati rolele de gazon astfel incat zona de contact sa nu fie vizibila.
 • Aplicati presiune cu talpa piciorului (sau o rola de 25 kg daca exista )

  Pentru curte sau zonele cu pamant, nisip, vegetatie:

 • Se decoperteaza stratul vegetal 10-15 cm.
 • Optional puteti monta un strat de covor geotextil sub stratul de nisip.
 • Se niveleaza terenul si se inlatura radacini, resturi, pietre, etc. apoi se compacteaza cu o placa vibranta.
 • Se aseaza un strat de nisip cca 5-7 cm urmat de compactare/nivelare.
 • Se intinde gazonul si se realizeaza imbinaturile cu banda si adeziv poliuretanic.
 • Optional recomandam o rama din stinghii de lemn pt sustinere perimetrala. Prinderea gazonului de rama se poate face cu suruburi sau cuie.
 • Marginile pot fi imbinate cu bordura din ciment sau din SBR (aici )

  Iarba artificiala necesita 24-48 h pentru aclimatizare !

  Optional mai puteti alege pentru montarea unui strat de 8-10 mm nisip cuartos cu rol de fixare prin greutate a covorului. Recomandat doar pentru proiectele cu suprafete mari de gazon artificial. 

   Pentru alte detalii sau intrebari nu ezitati sa ne contactati. Aveti suport gratuit pentru oricare din produsele Sport Mojo, inclusiv montaj specializat. Mostre de iarba artificiala gratuit (platiti doar curierul) !

  Succes in realizarea unui spatiu verde tot anul cu iarba artificiala, perfect pentru familia si prietenii dv. !!!

  Asteptam feedback si poze de la lucrarile dv.!